Nissan Primera Gt-Nismo edition-1999

Típus gyártási időszaka:1996-2001
Hengerűrtartalom:Hengerűrtartalom : 1998 cm3 – 86mm*86mm „kockamotor”
Teljesítmény, súly:280 Le / 330 Nm / 1360 kg (4,8kg/Le)
Gyorsulás, végsebesség:nincs hiteles mért adat, kb 5,5 sec
nincs hiteles mért adat, +252 km/h gps szerint még ment volna 😉
Technikai csemegék:SR20VET motor teljesen újjáépítve:
Carillo kovácsolt belsővel, alu blokk, és hengerfej.
2.0 liter benzin, turbó, változó szelepvezérlés, alu szíjtárcsák, thermo tömítések, Cosswort lemez hengerfejtömítés
550es injektorok, gtx2560r golyós turbó (0,7bar),
R33 légtömegérő, gyári Nismo sport kipufogódob hátul
Défi japán szenzorok, AFR szabályzás
NISMOTRONIC vezérlőelektronika
Hajtás:
Első kerekes, szinter kuplung, könnyített lendkerék, 5 fokozatú teljesen felújított sebességváltó viszkós sperr difivel (VLSD)
Futómű, fék:
állítható keménységű Kayaba lengéscsillapítók, egy leheletnyi ültetéssel
4 dugattyús alumínium 300zx fékek elől, alu fékek hátul
280 as EBC fékek és fémhálós fékcsövek

Külső:
OEM megjelenés, így ahogy van, Japánban.
Európában ebben a formában nem lehetett kapni.
Japánból importált Xenon első fényszórók, hátsó lámpák, és ködlámpák.
Motorosan behajtható külső tükrök, ez is japánból,
minden gyári a felnit és a színt leszámítva.
2020-ban teljes lakatolást és fényezést kapott. A kiszerelt alkatrészek nagy része újra lett cserélve vagy fel lett újítva.
Beltér:
Majdnem teljesen gyári Primera GT.
Apróbb fejlesztéseket kapott részben a design részben a funkció miatt. Ilyen például az újabb generációs primera (p12) automatikusan sötétedő belső tükör, a p12 kormány is. A gyári magnó sose tetszett és azért jóval többet tud egy érintős fejegység, amin menet közben is láthatom a motorból jövő élő adatokat is, hála a Nismotronic vezérlőnek.
Kiállított autó előélete, állapotaAusztriából érkezett hozzám 2010-ben egy aukciós Zálogházból papírok és kulcsok nélkül. Nem tudtam róla semmit, egy telephelyen állt ahol már benőtte a gaz, be se lehetett indítani…
Rendbe raktam és én helyeztem elsőnek Magyarországon forgalomba anno 2010-ben. De nem ebben a formában.
Az autó az évek alatt rengeteget változott. Eredetileg 2.0 literes SR20DE motorral volt szerelve 150Lóerővel, ami jó volt de kidobtam és egy SR20DET turbós motorra cseréltem. Akkor tudott kb 220 lóerőt. Fejlődött hozzá a fék és a futómű is. Hiányzott róla a küszöb díszléc, és a szárny is. Igyekeztem olyan alkatrészekkel fejleszteni amik Japánban vagy USA-ban is belekerülnek ilyen autókba, vagy ami a gyári ritkább felszereltségek közé tartoznak. Közben jöttek az apróságok is, gyári első xenon lámpák és ködlámpa Japánból, hátsó lámpák USA-ból, motorosan behajló külső tükrök szintén Japánból, gyári rozsdamentes sport kipufogó Oroszországból.A külseje összeállt 2020-ra, úgy néz ki ahogy Japánban. Ekkor kapott egy teljes karosszérialakatolást, fényezést. Előtte ezüst színű volt. Nagyon sok unalmas szürke autó van az utakon, ezért választottam ezt a különleges kéket.
Több féle motor konfigurációt is kipróbáltam. Kicsit mindig jobbat és stabilabbat akartam, de a próbálozásoknak megvolt az ára is. Volt amelyik motor besült vagy szétesett, de nem adtam fel. Kis műhelyemben télen reszelgettem az alkatrészeket, saját kézzel újítottam fel szinte mindent. Rengeteg munkaóra ment bele hogy ilyen legyen. Mostanra összeállít és nagyon szeretem. Bár ez nem egy Fásztendfúriusz legenda, a maga nemében különleges, hiszen se külsőre, se technikailag nincs még egy ilyen Nissan Primera az országban. Hasonló próbálkozások vannak 1-2, de ami ennyire egyben van abból csak ez az egy létezik itthon.
Nem, nem eladó.
Típusismertető:A Wikipédia hosszasan leírja, én nem fogom.
Volt ebből 4 ajtós szedán, hatchback, kombi, 1.6 tól 2 literig , benzin, diesel, és mindenféle kivitelben. Sajnos Európába kerültek a legszegényesebb felszereltséggel. A GT kivitel kicsit többet adott, de az igazi extrák csak Japánban és Amerikában voltak elérhetőek.
Csináltak belőle gyári versenyautót is, az angol túraautó bajnokságban (BTCC) 1998 és 1999 ben nyerték vele a sorozatot. Menő mi? 

Search

Categories